Dji - drone teknologian pioneeri

15.11.2017

Kiinalainen Dji julkaisi Phantom 1 aloitti pienten koptereiden vallankumouksen tammikuussa 2013. Se toimitettiin ilman kameraa ja lentoaikaa sille luvattiin 10 min. Kopteri oli varustettu telineellä, joka mahdollisti GoPro action-kameran kiinnittämisen kopterin pohjaan. Kamera kuvasi siihen suuntaan minne kopterin nokka näytti. Kuvan laatu oli usein täysin ala-arvoista erilaisten värinä häiriöiden johdosta.

Tämä toimi sysäyksenä suurelle yleisölle suunnattujen minikoptereiden suosiossa. Voidaan jopa sanoa, että Phantom 1 viitoitti tietä tulevaisuuteen.Tätä seurasivat nopeassa tahdissa Phantom FC40, Phantom 2 ja sen eri versiot, Phantom 3 sekä sen Pro versio. Phantom sarja on edennyt nopeassa tahdissa ja 2017 premium versio Phantom 4 Pro sisältää jo 20M pikselin kameran, Lightbridge tekniikalla toteutetun radioliikenteen kahdella eri taajuudella, esteen tunnistuksen eteen, taakse, sivuille ja alas. Kamera on varustettu tärinät vaimentavalla gimbalilla. Se osaa palata GPS signaalin avulla lähtöpaikkaansa. Sitä voidaan jo kutsua pieneksi ihmeeksi.

Phantom sarja ei ole ainoa tuote Dji valikoimassa. Vuoden 2016 lopulla Dji julkaisi kuluttajille suunnatun Mavic Pro kopterin. Se oli Phantom 4 sarjaa pienempi ja edullisempi. Seuraavaksi julkaistiin Spark, joka vuorostaan oli edeltäjäänsä pienempi. Vuoden 2018 alussa Dji julkaisi seuraavan Sparkiakin pienemmän kopterin Tellon. Tellon hinta 99$, kertoo Dji:n suunnitelmasta tuoda markkinoille jokaisen kukkarolle sopiva kopteri. Aika näyttää millaisen suosion Tello saavuttaa.

Dji valmistaa kopterita myös ammatilaisille. Elokuva ja media käyttöön suunniteltu Inspire 1 julkaistiin vuonna 2014. Se oli yksi tehokkaimmista ja parhaiten varustelluista droneista. Mahdollisuus päivittää kopterin kamerayksikkö, teki siitä yhden käytetyimmistä ammattikopterista. Inspireen on saatavilla peruskameran lisäksi, lämpökameraa, teleobjektiivilla varustettuja kameroita sekä MFT järjestelmän mukainen kamerarunko. Mallia on yhä saatavilla V2.0, Pro ja Pro Raw versioina. Dji julkaisi Inspirestä uuden malli Inspire 2 loppuvuodesta 2016. Suureksi harmiksi Inspiren 1 kamerat eivät olleet yhteen sopivia uutuuden kanssa. Raskaaseen ammattisarjaan Dji löytyy vielä Matrice sekä MG sarjat.

 

 

   

DroneAction pyydä tarjous 0404873846